Voorlichtingsavond 24 november 2011 van 19:30 tot ca 21:30 Veilig houtstoken Brandweer Kollum!!

KOLLUM - Vrijwel dagelijks zie je ze rijden, de aanhangers met al of niet gekloofd hout voor de open haard of de houtkachel. Voor een deel wordt dit hout gebruikt voor het stoken van de open haard, voor een ander deel voor de houtkachel die de woning (deels) moet verwarmen..Op zich is er niets mis mee, het is een duurzame wijze van verwarmen. Wat dan wel belangrijk is dat er op de juiste wijze wordt gestookt.en daar schort het nog wel eens aan zo is de vrijwilligers van de brandweer Kollumerland de afgelopen jaren wel gebleken. Reden om een voorlichtingsavond te gaan beleggen als service richting het publiek en ook passend in de doelstelling van de brandweer om preventief bezig te zijn. Een aantal punten zijn belangrijk bij het stoken van hout. De kachel moet van een goede kwaliteit zijn en geschikt voor het stoken van hout. Een vertegenwoordiger van Tigchelaar tegelkachels uit Reduzum is uitgenodigd om voorlichting te geven welke kachels geschikt zijn voor het stoken van hout. Tigchelaar is een bekende naam op dit gebied en heeft in de loop van de jaren een schat aan ervaring opgedaan met het ontwerpen, bouwen plaatsen van tegelkachels voor grote en kleine ruimtes. Daarnaast speelt de schoorsteen een belangrijke rol. Niet iedere schoorsteen is direct geschikt. Schoorsteenservicebedrijf en kachelspecialist Wijma uit Twijzel kan daarover de juiste voorlichting geven. Daarnaast hebben ook de vrijwilligers van de brandweer Kollumerland in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan van hoe het (niet) moet. Die kennis willen ze ook graag overbrengen bij de mensen die hout stoken of hout willen gaan stoken. Via de brandweer van Kollum kunt u ook rookmelders bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Onderstaand kunt u zich aanmelden voor deze gratis voorlichtingsavond.
De locatie van de voorlichtingsavond zal hoogstwaarschijnlijk in Kollum zijn maar hangt ook af van het aantal deelnemers.
Geeft u zich daarom tijdig op zodat wij goede voorbereidingen kunnen treffen voor deze zeer interessante avond.

U kunt zicht via het onderstaande formulier aanmelden maar dat kan ook via ons SMS dienst waarbij u op de hoogte wordt gehouden via SMS klik voor SMS aanmelding hier


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Opgave voor voorlichtingsavond 24 november Veilig houtstoken Brandweer Kollum


Aanhef:                      

Voorletter(s):             

Achternaam:             

Adres:                         Nummer:

Postcode:                  

Woonplaats:               

Telefoon of mobiel:   

Emailadres:               


Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.

Uw bericht wordt verzonden naar de Brandweer Kazerne in Kollum.

U kunt nu op de onderstaande knop "Verzenden" klikken om uw reservering te verzenden.
Noteer alvast de datum in uw agenda u krijgt van ons per email nog een definitieve uitnodiging van het exacte tijdstip en plaats van de voorlichtingsavond. Het hangt vooral van de opgave af welke locatie wij kiezen voor de voorlichtingsavond.